Kids in Kenya
A A A


Erik en Mieke Wentges, stichting KIK


"I HAVE A DREAM..." de woorden van Fredrick Muli Ngewa, een Keniaanse hoofdonderwijzer uit Nzeveni. Dit dorpje ligt in de Mbooni Hills, op 1800 meter hoogte, ten zuid-oosten van Nairobi.

"COME AND VISIT MY HOME..." na een lange tocht bezochten Fredrick, Mieke en Erik Wentges dit achtergebleven en vergeten gebied. Zijn eenvoudige huisje ligt in de bergen, in een streek zonder water en elektriciteit. Zijn vrouw Theresa verzorgt ons tijdens ons verblijf.
Het wordt ons al snel duidelijk dat de armoede en de primitieve leefomstandigheden in deze omgeving een normale en kansrijke ontwikkeling van kinderen onmogelijk maakt.

Wij bezoeken o.a. verwaarloosde schoolgebouwen waarin de kinderen onder erbarmelijke omstandigheden les krijgen. Na overleg met schoolbesturen, ouders en aannemers maken wij renovatieplannen.

In 2007 zijn wij met de verbouwingen begonnen. Microkredieten zijn beschikbaar gesteld, veilig onderdak in pleeggezinnen wordt voor weesmeisjes verzorgd en uitgebreid watermanagement is gerealiseerd. Ook wordt er veel aandacht besteed aan vervolgopleidingen van getalenteerde leerlingen. Sindsdien bezoeken Mieke en Erik tweemaal per jaar de projecten voor inspectie. De voortgang, afhankelijk van de beschikbare steun, wordt dan besproken.

Er is nu een ware KIK gemeenschap ontstaan. 10 KIK-scholen zijn gerenoveerd, 4 scholen staan op de wachtlijst, in totaal doen er 4500 kinderen aan onze programma's mee. KIK biedt sport, medische verzorging, bibliotheken, culturele en vrolijke bijeenkomsten, eten en drinken, muziek, dans en spel. 

KIK zoekt steun in Nederland om met meer vrijwilligers en financiële middelen dit mooie project in stand te houden en vooral ook voort te zetten. Deze KIK-gemeenschap, maar vooral ook de weesmeisjes gaan "OP EIGEN BENEN VERDER"


Lees hier het jaarverslag 2020

ANBI 2022